RSS Flöde

Utö Swimrun 2016 Team Sportextreme

Postat den

505Q: Utö swimrun med Philip.

Vi bankade på längst fram i starten och lugnade ner oss en aning ner mot första sim. Syra direkt är ju ingen bra ide. Nåväl första sim gick knackigt. vi delade och det var många som simmade bättre. Nåväl väl upp på ängsholmen hittade vi in i löpningen, lite sim till spränga sedan bomba på ner mot myrnäsudd, lite fin sim där sedan springa fel. AJ AJ, tappade dyrbara minuter och placeringar.

Gnetade på i myren under kraftledningen och fick gå lite väl länge på rött. Väl ute på grusvägen ner mot rånö hade jag första dippen Philip fick paca och fram med repet. Hade hyfsad fart ditt ner och sedan nöta vidare. Piggnade till rejält på ålö och kunde hålla igen lite. Philip sprang bra i skogen och på klipporna.

26737025514_5c9b001aae_b

Vi hade som plan att drick havsvatten där det var klart och använda bloks från clifbar. Lite sportdryck i kontrollerna bara. Bommade vidare ner mot Tymmarsviken och Stora sand. Finaste delen av banan som iår var omlagd med ett spurtvarv runt gruvbyn och rävstavik. Nåväl vi tampades till och från med Bröderna Kindgren och väl uppe mot rånö igen så såg vi dem. Simmade ikapp och förbi dem. De dök upp jämnsides upp mot kontrollen vid Ryssnäset.

Planen var att jag drog simnigarna och i skogen mestadels och Philip på grusvägarna för där är han starkare än mig. Vi gjorde en snabbkontroll och lyckades hitta hyfsad fart. Jag låg på snöre och bara tänkte på annat. Låg runt 5:09 fart mesta dels ner till spränga för andra gången. Där en snabbkontroll sedan in i skogen ner mot långsimmet på 600 m. Jag drog och nu var det kallt på rikitigt igen. Jag gnetade på och älskade verkligen att dra på simningarna, kände mig hyfsad stark men det finns en bit kvar till toppform. Tidigt på säsongen fortfarande.

Upp på Ängsholmen efter en kall 600 m sim, och blir plåtade av Cecilia och Catharina. Philip som varit mkt pigg på grusvägarna var nu nerkyld och under isen. Jag drog och vi skippade kontrollen i gruvbyn och delade på en medhavd bloks istället.

27069397280_26ea1d3405_b

Philip mådde skit och hade karmpakänningar i fötterna men vi mosade vidare mot Rävstavik. Jag drog på löpningen igen och vi turades om för Philip var lite yrslig. Jag peppade och sa att det enbart var mindre än 30 min kvar nu.

Vi hade ända sedan Ålö plockat placeringar och gjorde så fortfarande. Gick i vattnet hyfsat samtidigt som 3-4 herrlag. Jag simmade på ordentligt för att inte tappa dem och krigade nu enormt om placeringarna.

Väl uppe så fick Philip dra en bit, sedan fick jag spurtkänsla och gick om och frågade ifall det var oki. Jo rå. Han mådde lite illa fortfarande men hängde med. Vi hade nu ner mot barnens bad ca 3-4 herrlag i sikte. Jag ökade och vi plockade ett lag sedan ett till och ytterliggare ett lag, jag öste nu.

27337631985_fd39c18c33_b

Precis innan sim över till Tallholmen stod mixedlaget med Åström och Amy. Jag hejjade på Amy och kastade mig i utan simglasögon, nu var det det spurt om hedern då jag såg att SUB 5 var utom räckhåll på denna banan, denna söndag.

Vi gnetade oss upp på Tallholmen och Amy och Åström simmade bättre än oss. Vi försökte ta rygg, men svårt. Upp för sista spurtlöpet och vi kopplade av linan och kunde inte ta sista herrlaget framför oss men nära. 41 plats i herr på 5:05 och totalt 59 plats i totalen av ca 240 lag till start. En kanonbra insats. Energi och vätska funkade bra. Taktiken med. Philip var mkt effektiv på grusvägarna och hade bra känsla hela loppet förutom sista 45 min. Kändes kul att dra på alla simningar och i skogen.

Resume: Utvecklingspotetnial är verkligen simningen med gula paddlarna, där måste det nötas nu ifall det skall bli bättre. Löpningen kändes bra mesta dels förutom några grusvägar då jag inte riktig hänger med Philip som har mkt fin löpform på flacken. Inför Sthlm swimrun blir det mkt sim och lite väglöpning. 11 juni är vi tillbaka för en SUB 3 satsning.

Betyg ****

Foto: Nadja Odenhage, Jakob Edholm

Sponsor: http://www.sportextreme.com/swimrun.html?p=1

http://www.theguardian.com/world/video/2016/may/30/hundreds-compete-swedens-swimrun-season-video

Om Swimrunner

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, teacher and foremost SWIMRUNNER.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: