RSS Flöde

Intervju med Marika Wagner

Postat den

Då var det dags för del två i min intervju-serie med spännande athleter i Swimrundjungeln. En kvinna som ständigt imponerar är detta energiknippe. Här följer mitt samtal med Marika Wagner. Håll tillgodo och kommentera gärna.

Ö till Ö 2014, Foto: JakobEdholm.com

Vem är du? Berätta mera för oss som inte känner dig.
– Jag är en idrottsnörd tror jag. Jag blir rätt ivrig och exalterad när jag tänker på tränandet och tävlandes godbitar. Har ett riktigt tävlingshuvud med mycket driv och kämparglöd. Älskar att ta i och köra mig riktigt trött. Jag har provat mig fram mellan olika idrotter och testar gärna på allt möjligt. Har en nästan barnslig nyfikenhet och ju grisigare och jäkligare det är desto roligare. Och det är just det som är min passion, att ha roligt! Därför var ju Ö till Ö ganska svårt till slut att undvika…superhärlig stämning, tufft och lite jäkligt och så himla fin miljö som bonus till det. Hamnade in i det tack vare min kollega som var med och startade upp tävlingen.

Du har tävlat i mixed på Ö till Ö två år i rad, med två andra platser. Hur känns det?
– Fantastiskt! Jag är stolt och glad över våra prestationer.Förra året var vi nog mer förvånade än andra att det gick så bra som det gick. Vi hade riktigt bra flyt och allt bara funkade. Vi hade aldrig några riktiga dippar trots att det var tufft och vi slet ordentligt. Vi var väldigt nära upp och jagade sten hårt för att komma ikapp, spurtade väl egentligen från Ornö syd. I år hade vi såklart lite högre mål, vi ville stå överst på pallen. Och det vart också mycket mer av ett race i år. Vet att många har sagt att det var spännande, men det var nog ännu mer spännande än vad som framkom. Vi låg oerhört jämt med Jonas och Ullis och båda lagen hade det riktigt motigt emellan åt. I år fick vi kämpa mycket mer och gräva mycket djupare och laginsatsen var också mycket större. Vi hade lite längre upp i år men det var faktiskt ännu roligare.

10477901_10152976494864155_947428136096358699_n

Hur får du/ni ihop lagandan?
– Vi har känt varandra och tränat ihop länge men jag tror det viktigaste är att vara på samma sida. Att ha samma målsättning. Vi kompletterar varandra genom att Björn håller farten uppe i början och jag håller motivationen och farten uppe i slutet och det har varit viktigt för oss som lag att vi vet det.

Vilka andra konditionsidrotter gillar du?
– Jag har mest cyklat de senaste åren. Har tävlat på landsväg tillsammans med CK-08’s damelitlag ett par säsonger. Ett gäng grymma modiga tjejer som jag har väldigt mycket roligt med och som tävlar offensivt och taktiskt vilket är riktigt häftigt. Ibland lyckas vi och får till en riktigt schysst laginsats som några gånger räckt hela vägen längst upp på pallen men rätt många gånger har jag gjort rena kamakazieuppdrag som gått åt pipsvägen. Men jag älskar känslan av att trycka igång en attack och veta att jag gör det för laget och att de andra sitter kvar i klungan och myser och hejar på mig. En stor (och ganska ny) favorit är cykel cross som är en härlig mix av lera, slit, mjöksyra, teknik och psyke. Alltid galet skoj fast benen bara skriker. Placerade mig som mycket nöjd 6:a på SM för några veckor sedan efter 5 st mycket meriterade tjejer. Men som sagt nyfiken som jag är håller jag på att upptäcker Multisport och Adventure race. Och hittills: Wow vilken grej, jag vill ha mer.

15114536772_a6fb532f88_b

Vad är en utmaning för dig?
– Jag försöker hitta utmaning hela tiden. Lite mer, lite bättre, lite hårdare! Och just nu håller jag på att lär mig massa nya grejer bland annat att cykla MTB, det är klart utmanande och roligt.

Vad är nyckeln till framgång i lagsporter som swimrun tror du?
– Att verkligen förstå och gilla att det är just en lagsport! Det vi gör gör vi tillsammans och att alltid se laget som en helhet. Allas slit är det som tar oss i mål eller upp på pallen. Men samtidigt ta ansvar för sin egen prestation, du kan aldrig titta på den/de andra och tänka att det är någon som är den svagare länken. Jag känner att det blir lite fel.

Hur satsar du framöver?
– 2015 är ännu en röra av massa spännande möjligheter. Jag har riktigt stora målsättningar och satsar just nu för fullt mot detta. Inget är klart än men jag är säker på att 2015 kommer att bli ett fantastiskt tränings- och tävlingsår.

Vem inspirerar dig?
– Jag tar in inspiration från de allra flesta runt om mig. Alla som gör sin grej med fokus, motivation och glädje inspirerar mig.

Meritlista
2014 Ö till Ö Team Adeptic 09:59 (Silver i mixed)
2013 Ö till Ö Team Adeptic 10:36 (Silver i mixed)

Text: Daniel Becker
Bilder från Ö till Ö: Jakob Edholm & Nadja Odenhage
Länk: Ö till Ö

http://www.ck08.se/
Bild cykel: Edward Wendelin

Annonser

Om Swimrunner

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, VD, and a lot more.

»

  1. Kul att du fortsätter på det inslagna spåret!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: