RSS Flöde

Amfibemannen med Josefin

Postat den

Amfibemannen 2013

Amfibiemannen 2013:

Team X möttes IRL första gången tre timmar innan start. Genomgång av blodsockermätare och insulinpump fick jag en insikt hur systemet funkar: Starten gick kl 1240 och vi lunkade inte med i tokrusningen på första sträckan, men höll ett friskt tempo.

Innan första simmet fick Josefin chans att mäta värderna på plats av Lovisa som peppade sin man som oxå tävlande.

Första simmet blev kylslaget då jag snabbt märkte att vår simhastighet var olika. Turligt nog hade jag bunkrat med dubbla badmössor. Insåg att jag skulle ta vår rygga på resten av tävlingen. Väl uppe på Idö fick J upp en fin fart på löpningen. Vi marchade på bra och livet lekte.

Nästa kommande tre simsträckor 400, 280 och 600 m var något varmare och med ryggan på fick jag öka frekvensen och J hade bättre tryck. Vädret bjöd på omväxlande steksol och moln. Eftersom jag deltog med Lena förra året hade jag bra koll på bansträckningen och kunde njuta av vyerna.

Kroppen jobbade på ca 55-60 % och allt kändes positivt. Kom upp på Arholma med knappa timmen till cut-off och det borde gå fint. Flöt på bra och jag testa några 300 m intervaller för att knyta skorna. Bra känsla att blåsa om några lag, för att markera att det fanns mer att ge. Men i swimrun gäller det att disponera krafterna över hela loppet och tillsammans.

Kom upp till cut-off med ca 20 min tillgodo och plumsade ut på en kylslagen 600 m simning. Nu var jag varm så den satt fint. Rullade vidare ner till arholma handel och löpningen satt fint. J grimaserade lite över ömande vader och ett bökande lår, sänkte tempot en anning och leverarade distanser och tider för att avhjälpa eventuellaer frågor och göra det lättare för J. Mätaren och pumpen på armen funkade bra då vi tryckte rätt.

Efter kraftledningen på arholma väntade nu ca 1400 m sim på tre sträckor med lite löp mellan. Jag började bli kall redan på första 600 m och kände att motivationen sjönk lite och började nu fråga efter något varmt att dricka ut med banan. Kallt vatten kändes föga intressant för det var det som bjöds på till stora delar.

Väl uppe på Idö kunde jag andas ut och se till att bli varm på de 3,4 km som dock bjöd på en sträcka av vadning. Perfekt för mig som ville öka tempen.

Nu var det ”bara” ett långsim sedan defilering in i mål. Jag lätt J ta en rejäl tätt så jag fick veva på ordentlig på den råa sista simningen. Vinden hade nu tilltagit och var svår från den vinkeln. Vi höll ihop bättre på denna något sega och kalla skvimpsimning. Svårt i detta läge att få någon bra känsla i simningen, tekniken stämnde inte så jag testade Total Immersion fullt ut. Påminde om grissimningen på ö till ö som dock hade tydlig sidvind. Tappade en del tid här, men nu gällde det att hålla ihop och överleva.

Kikade bakåt och såg att dimman tättnade och vi avverkat över hälften. Stroben lyste allt starkare och vi hade plötsligt land i sikte. Kravlade oss upp och var nu kylslagen och sugen på en varmdusch. J såg ut som hon var i trans så jag låg lågt och uppdaterade om tid och distans. Plockade några herrlag och ett mixed på sista sträckan.

Sista kilometern var det enbart vilja i blicken från J som hade fått nog och var tyst som muren. Ett mixed lag svepte om då det var 900 m kvar. Vi kunde inte svara riktigt och la oss i rygg nästan. Då svängde upp på vid målgången gav j allt och spurtade tokfort helt från ingenting, och vrålade starkare än ljudanläggningen. 5:33 lyste klockan och dagens utmaning var över. Vilken resa.

Text: Daniel Becker

Annonser

Om Swimrunner

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, VD, and a lot more.

Ett svar »

  1. Ping: Amfibemannen med Josefin | med socker i blodet och en vilja av järn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: